Kedves Kolléganők, Kollégák!

A járványügyi helyzet, úgy tűnik végre megengedi, hogy a tavaly elmaradt Magyar Arc-, Állcsont és Szájsebészeti Társaság 23. Nemzeti és a 12. Nemzetközi Danubius Kongresszusunkat idén jelenléttel is megtartsuk! Terveinknek és korábbi kitűzésünknek megfelelően, szeptember 23 és 25 között találkozunk változatlan helyszínen, Harkányban a Thermal Hotelben!

Természetesen a rendezvényen történő részvételhez és a szállodában való tartózkodáshoz, az érvényben lévő rendelkezéseket be kell tartsuk, úgy, mint a védettségi igazolvány megléte, a kongresszusi teremben történő maszkviselés és a maximális helykihasználás mentén a relatív távolságtartás ültetésnél.

Nagyon fontos tudatnunk azt is, hogy szervezőbizottságunk egyszerre figyeli a járványügyi előírásokat, a megbetegedés esetszámokat és emellett a kollégák, illetve a kiállítók regisztrációs hajlandóságát is. Így, amennyiben ezen adatok kedvezőtlenné válnak az esemény előtt, az elhalasztás szomorú döntését is meg fogjuk hozni, természetesen úgy, hogy a regisztráltakat semmilyen anyagi hátrány és teher ne érje.

A kedvezményes regisztrációkra augusztus 10-ig nyílik lehetőség, a kongresszusi előadások bejelentésére és az absztraktok beküldésére pedig augusztus 3-ig; kérjük kollégákat a határidők pontos betartására!

Aki még nem rendezte esetleg idei MAÁSZT tagdíját, annak érdemes megtennie, hogy a MAÁSZT tagoknak járó kedvezményes díjakkal regisztrálhasson.

Őszintén reméljük, hogy a legutóbbi 2018-as szegedi MAÁSZT kongresszus után, immáron három hosszú év elteltével ismételten találkozhatunk! Az elmúlt időszakban felgyülemlett tetemes ismeretanyag akár kivételesen koncentrált tudományos eseménnyé is emelheti rendezvényünket, nem beszélve a most már abszolút hiánypótló társasági és baráti viszontlátás lehetőségére.

Várunk szeretettel minden kedves érdeklődő kollégát és kiállítót Harkányban!

Szalma József

dr. Szalma József

kongresszus elnöke, MAÁSZT főtitkár

 


Kedves Kollégáim!

Azzal a reménnyel, hogy életünk, egy nehéz, mindenki számára változásokat hozó szakasza után újra társaságivá válhat, invitállak Benneteket az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Társaság XXIII. Kongresszusára. Találkozásunkat azért is tartom fontosnak a régi kollégák, barátok, reményteli pályakezdők, társaságunk pártoló tagjai, szakmai, magyar nyelven szellemi felfrissülésre vagy éppen csak kikapcsolódni vágyók körében, mert korábbi döntésünk szerint nagy konferenciát csak két évenként tartunk. Ezen periódus alatt többünknek akadhat mondanivalója, a szakmai változások, progresszió még jobban meg tud mutatkozni, a megkezdett kutatások ki tudnak teljesedni, eredményeket tudnak hozni. A köztes időszakok pedig a tematikus, szakmánként kötelező továbbképzéseket szolgálják a maxillofacialis és a dentoalveolaris területen. Büszkén mondhatom, hogy az első ilyen továbbképző konferenciánk Herceghalmon nagy sikerrel zárult, aki nem volt ott, az a résztvevők szerint csak sajnálhatja. Idén a kisebb, de mindig lelkes Pannon Szekció ülését is a tavasz és nyárelőről vélhetően el kell halasztanunk, így hát az év végére bekövetkező pozitív fordulatokban bízva, minél későbbre szervezve, a XXIII. lesz az egyetlen nagy eseményünk. Több társaság az őszre tervezett összejöveteleit is a szponzorálás bizonytalansága miatt átszervezi, így még az is lehet, hogy a társszakmákból is várhatunk érdeklődőket.

A rendezvényt Harkányban szervezzük, ahol az intellektuális felüdülés mellett a természet közelségét az esti társasági programok alatt a domboldalak gyümölcsének esszenciája is éreztetni fogja. Több olyan változás bevezetését terveztük, amelyek a szakmánk megtartásában fontosnak tartott írásos és szóbeli igényes prezentációk méltó elismerésében fognak megnyilvánulni támogatóink és a Ti segítségetekkel. Ehhez korábbi felhívásomat ismételve kérem, hogy a rendelkezhető adó hozzájárulásotokkal, lehetőség szerint, Társaságunk Alapítványát támogassátok. A konferencia alakulásáról pedig honlapunkról tájékozódhattok, amelyet folyamatosan igyekszünk új tartalmakkal is bővíteni.

A találkozás reményében számukra és családjuk számára is jó egészséget kívánva üdvözlöm Tagtársaimat:

Oberna Ferenc

Dr. Dr. Oberna Ferenc

a MAÁSZT Elnöke

Go to top